sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kotikirppistä

Päätimme pikkusiskojeni avulla järjestää kotikirppikset, jotta pääsisimme eroon kaikesta ylimääräisestä. Suurimmat kalusteet olin jo aiemmin myynyt Huuto.netin kautta, mutta jäljellä oli kaikenlaista, vuosien varrella kerääntynyttä sälää. Koska säilytystilat uudessa kodissamme ovat minimaaliset, kaikesta tästä ylimääräisestä on päästävä eroon.

Käsintehty kyltti koristi ulko-oveamme.
Kirppisviikonlopuksi valitsimme tämän viikonlopun ja ensimmäinen päivä oli jo eilen. Sunnuntaina ovet ovat auki klo 11-15.

Myytävät esineet ovat miltei kaikki hyväkuntoisia, osa jopa käyttämättömiä: vaatteita, kalusteita, sisustustuotteita, kirjoja, lauta- ja palapelejä, pehmoleluja, lemmikkieläintarvikkeita, koruja, urheilutarvikkeita jne. jne.


Vaatetangolta löytyy myös merkkivaatteita kuten Rilsin jakkupuku sekä yhteensopiva pitkä leninki, Hillfingerin ja Sandin paitoja, Mexxin paitoja ja pukuja, jne.
Korut alkaen 50 senttiä/kpl - hinnoittelun startegiana on "kaikki pois".
Pikkusiskot jakelivat koko viime viikon lappuja lähilueen kauppoihin ja rappuihin. Viesti oli mennyt perille, sillä lauantaina klo 11 kotimme täyttyi ihmisistä. Itse olin hautajaisissa kaksi ensimmäistä tuntia kirppiksestä ja kuulemani mukaan oli ollut niin täyttä, että ihmiset olivat olleet kuin sardiinit purkissa.

Lauantain jälkeen yli puolet myytävistä tavaroista oli mennyt kaupan, ja päätimme yhdistää pikkumakuuhuoneen tavarat olohuoneessa myytävien tavaroiden kanssa. Päättelimme, että näyttäisi paremmalta, jos olohuone olisi sunnuntainakin pullollaan tavaraa, mieluummin kuin että tavarat olisivat ripoteltuna pitkin asuntoa.

Launtaina jälkeen jäljelle jääneet tavarat roudattiin olohuoneeseen.
Kokemukset kotikirppiksestä ovat ainakin tähän asti olleet pelkästään positiiviset. Paitsi, että tuotteiden kierrättäminen on trendikästä, se on myös oikeasti yleishyödyllistä. Joskus 15-20 vuotta sitten kotikirppikset olivat yleisimpiä - viimeseen viiteen huoteen en kuitenkaan ole kuullut, että olisi järjestetty suurelle yleisölle suunnattuja kotikirpputoreja.

1 kommentti:

  1. Oi, hyvin järkevä idea! Itse haaveilen jostain samansuuntaisesta, kun vain saisi aikaiseksi :)

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!