torstai 24. helmikuuta 2011

Kattopanelit päätettävä - äänestys & kilpailu

Päätösvaikeuksia ilmassa. Kattopanelit on pakko päättää lähiaikoina...

Koska en osaa päättää, pyydän teiltä apua. Äänestä vaihtoehtoa A tai B (katso vaihtoehtojen kuvaukset alla) ja kirjoita kommenttikenttään myös argumenttisi, miksi valitsemasi vaihtoehto on mielestäsi parempi/sopivampi. Kaikkien kommentoijien kesken arvon remppasetin Pattex-liimaa. Näppärä tuote, jolla saa vaikkapa listat liimattua kiinni ilman ikävän näköisiä ja työläitä nauloja.

Tässä speksit: Kaikista mieluiten haluaisin kattopaneliksi Cloud-väristä Stora Enson Effex Design sisustuspanelia. Effex Design paneli on liimattua, sormijatkettua oksatonta mäntyä, jonka pinta on sileäksi hiottu. Pinta on käsitelty vesiohenteisella vahalla, jonka seurauksena paneli ei sovi märkätiloihin asennettavaksi.

Harmahtava Cloud-väri on neljäs vasemmalta. Miltei kokovalkoinen Snow (viides vasemmalta) tuntuu liian vaalealta.
Näistä sisustuskuvista voi vain arvata, kuinka mukava ja eläväinen väripinta Effex Design -panelissa on.
Tästä kuvasta näkyy hieman paremmin kuinka hyvin paneli sopii valkomaalatun seinän kanssa.
Kyseistä kattopanelia tulee eteiseen, keittiöön ja yläkertaan harjan kohdalle. Paneliin asennetaan spotit, mikä vetänee katsetta ainakin jokseenkin kattoon ja kattopaneliin.
Valitettavasti Effex Design paneli kustantaa 29,90 euroa/m2 eikä se mahdu budjettiimme - tästä päätösvaikeutemme alkavat...

Koska hintahaarukkamme yläpää on max 15 euroa/m2, valintamme tulee olemaan mdf-paneeli. Kokovalkoista kattopaneelia emme halua vaan siinä saa näkyä pientä elävyyttä kuten esim. puun syyt (tai siis mdf-levyn pintaan maalatut puun syyt). Bauhausista olen lähinnä katsonut Malerin mdf-kattopaneleja.

Tässä äänestysvaihtoehdot:

A) Maler helmipaneeli mel valkolakka MDF


Tässä vaihtoehdossa pidän panelin luonnonmukaisuudesta, mutta pohdin onko kuvio liian näkyvä. Miltä se näyttää, kun ympärillä on paljon valkoista seinäpintaa? Tai onko se itse asiassa parempi, että kuvio on seinäpintaan verrattuna vahva?

Tästä kyseisestä malista löytyy myös versio, jossa ei ole tuota pientä koholla olevaa raitaa. Siitä mallista pidän enemmän. "Lankun" leveys 120 mm.

B) Maler STP mel saarni MDF


Tämä on selkeästi rauhallisemman näköinen paneli. Siinä näkyy hyvin himmeästi puun syyt. Se mikä minua häiritsee tässä on se, että puun syyt ovat piirretty beigellä värillä - olisi tyylikkäämpi jos olisi vaikka vaalean harmaa.
 
Onko tämä liian pliisu? Ja sopiiko tämä valkolakattua helmipanelia paremmin valkoisten seinien ympäröitäväksi? En osaa sanoa...
 
Kyseisen panelin leveys on 195 mm.
 
Tuossa haasteemme - nyt äänestämään!

24 kommenttia:

 1. Äänestän vaihtoehtoa B seuraavilla perusteilla:
  - vaihtoehto A tuo mielestäni liikaa mökkitunnelmaa kotiin. Liian vahvasti näkyvät syyt ainakin minun makuuni
  - vaihtoehto B on myös minun makuuni huomattavasti rauhallisempi ja tyylikkäämpi. Se on tasaisemman värisenä myös helpompi kaveri seinille. Seinien väriä on kuitenkin aika paljon helpompi jatkossa muuttaa kuin katon. B on täten myös varmempi valinta tulevaisuuttakin ajatelleen.

  VastaaPoista
 2. Komppaan Suloa ja vieläpä ihan samoin perustein. Tosin omaan makuun B:kin on vielä liian rusehtava... joten äänestän listan ulkopuolelta vaihtoehtoa C: Malerin Hopeasaarni melamiini, löytyy tästä:
  http://www.maler.fi/savyt-kattopaneelit?ml=5&mlt=system

  VastaaPoista
 3. Ääni b:lle
  -a:ssa tosiaan on aika country-fiilis b sopisi paremmin selkeälinjaiseen taloonne.

  VastaaPoista
 4. Mun vaihtoehto itselle olis A, mutta kun on teidän huushollista kyse, niin valitsisin B. Perusteluna se, että teille on tulossa kivitalo ja mulle on jotensakin jäänyt sellainen mielikuva, että tykkäätte selkeistä linjoista. Tuo B on jotensakin selkeämpi, pelkistetympi kuin A.

  VastaaPoista
 5. Sama juttu täällä. Äänestän vaihtoehtoa B. A on liian "raju" kattoon, ja miten valaisimet asettuvat vahvaa taustaa vasten?

  VastaaPoista
 6. B. Ehdottomasti. ;-)
  Selkeä ja yksinkertainen on kaunista.
  t:Katja

  VastaaPoista
 7. Ääh, pistin pitkän vastauksen, vaan se hukkui :( mutta pikanen uusinta. Meillähän oli nuo molemmat katossa. Ensin tuo saarni, joka siis meni mutkalle ja sitten tuo valkolakattu versio ilman tuota helmiuraa. Molemmista tykkäsin. Saarni oli, no valkoisempi mikä oli minun mieleen, mutta myös mielestäni luonnottomamman näköinen, kuin valkolakattu. Tästä meidän kattosta on moni kysynyt, että onko aitoa puuta. Valkolakattu voi toki joidenkin mielestä olla mökkitunnelmaa, oma sisustusmakuni kun on vähän sellainen mummonmökkityylinen niin en ole kokenut tätä millään muotoa häiritsevänä tai edes ajatellut sen olevan mökkityyliä, tiedä sitten jos sisustusmakuni olisi modernimpi. Niin ja meidän seinät on beiget, ja niiden kanssa natsaa hyvin. Tyytyväinen siis olen tähän valkolakattuun, mutta ilman mutkaepisodia, olisin varmasti ollut erittäin tyytyväinen myös saarniin :) Eli ei tainnut olla tästä mitään apua sinulle ;)

  Tsemppiä valintaan!

  VastaaPoista
 8. B on suunnilleen samannäköinen kuin meidän katto, eli hyvä valinta siis :)

  Meillä oli myös vähän saman suuntaiset vaihtoehdot, ja hylkäsimme valkolakatun josta näkyy puunsyyt koska arvelimme sen näyttävän huonolta kun on tasaisen valkoiset seinät suuressa osassa taloa.

  PS. Osallistun väin äänestykseen, en arvontaan ;)

  VastaaPoista
 9. Multa kanssa ääni B:lle. A tuo tosiaan mökkimäisen tunnelman.
  Meidän edelliseen kämppään laitettiin samaa panelia mutta hopeasaarnina jossa puunsyyt ovat "harmaita/hopeisia".

  VastaaPoista
 10. Täältä myös tulee ääni B:lle. A:ssa kuvio on liian voimakas. Se sopii taloon, jossa seinät ja sisustus jatkavat samaa linjaa. Kivitaloon B on parempi.

  VastaaPoista
 11. Ääni B:lle.

  Perusteluina suht' samat mitä aikaisemmillakin on ollut.

  B vaikuttaa rauhallisemmalta ja hillityltä. A on ainakin tuon kuvan perusteella rauhaton ja sopii paremmin johonkin muihin paikkoihin, kuten esimerkiksi mökille.

  Sulon kommnetti "tasaisemman värisyydestä ja helpompi kaveri seinille" on myös minun mielestä validi.

  Terkuin,
  pekka i

  ps: palkinnon voin ottaa vastaan vaikka seuraavassa Trivial-ilassa :)

  VastaaPoista
 12. Moi! Äänestän kohdetta B. A on liian puumainen. Haluan meillekin tuollaisen katon, mikä on vaalea, mutta missä puun syyt näkyy selvästi läpi.

  VastaaPoista
 13. Meillä on ollut tuo vaihtoehto A katossa jo 6 vuotta (ilman tuota raitaa) ja se on PUUTA oksineen kaikkineen. Se maksoi aikoinaan 1,4€/m ja tuli jostain Oulun suunnasta.

  Älä laita mitään MDF-hirvityksiä, vaan aitoa puuta. Eron huomaat siinä vaiheessa kun joudut tekemisiin kaiun kanssa.

  http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=PM-FP04846

  Paneeli ladotaan siten että loppupätkällä aloitetaan aina seuraava rivi, jolloin jatkospontin paikka "juoksee" ja hukkaa jää minimaalisen vähän.

  MDF-levy sisältää sideaineena formaldehydihartseja ja/tai polyvinyyliasetaattija. En ole seurannut talonne muiden pinnotteiden materiaalia, mutta omaan talooni pyrin laittamaan luonnon materiaaleja ja pinnoitteet päästöluokituksen mukaisesti.

  VastaaPoista
 14. Vaihda toi Pattex Sikaan.

  VastaaPoista
 15. Vaihtoehto B on enemmän omaan mieleeni, koska tuo A on jotenkin hirveän levottoman näköinen tuossa kuvassa, niin mietin, että kuinka levottomaksi menee isolla pinnalla? B on paljon selkeämpi ja uskon sen käyvän paremmin valkoisen kanssa :)

  VastaaPoista
 16. Kummatkin ovat hyviä vaihtoehtoja. A vaihtoehtokaan ei mielestäni tuo liikaa kontrastia, mutta jos haluaa yhtenäisemmän ilmeeen, niin silloin se on tietysti tuo B, joka natsaa varmaankin kivemmin Jämerä kivitalon henkeen.

  Kumpikin parempi : ) Hirveen avulias mielipide...

  VastaaPoista
 17. Itse en valitsisi noista kumpaakaan, tämä on tietysti makuasia mutta omasta mielestäni puun näköiset paneelit ei vaan sovi kivitaloon. Meille tulee halogeenien vaatimat alaslaskut tuulikaappeihin ja eteiseen ihan vaan valkoiseksi maalatusta kipsilevystä. Jonkun mielestä varmaan " kalsea" mutta meistä se istuu kivitalon linjaan parhaiten.

  VastaaPoista
 18. Hei,

  minä taas olen sitä mieltä, että moderni arkkitehtuuri ja jämerä-talo ei mitenkään sulje pois vaihtoehtoa A.
  Googlettelepa esim japanilaista modernia arkkitehtuuria ja törmäät oksaiseen mäntyyn eri pinnoissa (lattia, katto, kiintokalusteen, joskus jopa kaikki nämä) ilman että on lainkaan mökkifiilistä.

  Mutta sitten asiaan. Näistä kahdesta kuitenkin ääni B:lle. En pidä vaihtoehto A:n luonnottomasta kuviosta (liian säännönmukainen) enkä noista urista.

  VastaaPoista
 19. Siis onko tuo vaihtoehto A oikeaa puuta? Ei näytä siltä.

  VastaaPoista
 20. Näistä vaihtoehdoista äänestän myös B:tä. On rauhallisempi. Itse en haluaisi korostaa kattoa, se helposti madaltaakin tilaa!
  Laitan sähköpostilla lisää...

  VastaaPoista
 21. Vaihtoehto B jos noista kahdesta tulee valita, A -niin kuin moni on jo maininnutkin- on liian symmetrinen kuvioltaan ja siitä syystä voisi tosiaan näyttää isolla pinnalla jännältä. Muutenkin laittaisin mielummin valkeaa talonne kattoon kuin puunväristä.

  VastaaPoista
 22. Vaihtoehto B. Meille valittuna kattoon Malerin hopeasaarni. Siinä ovat ne "puun" syyt juurikin harmaampia, niin kuin toivot.

  VastaaPoista
 23. Kokonaisuus ratkaisee. Vaihtoehto, jota ensimmäiseksi vilautit vaikuttaisi ehdottomasti noista kolmesta parhaalta. Vaihtoehto A ja B ovat molemmat keinotekoisen näköisiä. A vaihtoehdon symmetriset oksakohdat ja B vaihtoehdon muovimaisuus häiritsevät.

  Itse moderniin kivitaloon laittaisin joko aitoa puuta, roiskerapatun tai sileän sisäkaton. Noista mainitsemistasi vaihtoehdoista kuitenkin A on parempi. B saattaisi mennä erittäin korkeissa sisäkatoissa, joissa muovimaisuus ei tulisi esille. Joka tapauksessa omaan makuun ja sisustuksen kanssa yhteensopivuuteen parasta luottaa eniten.

  Meillä juuri meneillään Havurinteen listahaasteet, jotka myös liittyvät aiheeseen kattopaneeli. Ei ole tämäkään turhan helppoa aiemmin betoni- ja villataloissa asuneelle.

  Tsemppiä tähän ja tuleviin haasteisiin!

  VastaaPoista
 24. Näistä vaihtoehdoista ehdottomasti B, A:sta tulee mieleen 80-luvun kesämökit. Yhdyn kyllä tuolla edelliseen kirjoittajaan, joka oli sitä mieltä että kipsilevy ajaa parhaiten asian. Meillä on saman arkkitehdin suunnittelma talo ja katon pakolliset alaslaskut mennään kipsilevyllä. Makuasioitahan nämä kyllä ovat, mutta katot ovat sen verran pitkäikäiset, etten niissä hirveästi lähtisi kompromisseja tekemään..

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!