lauantai 29. tammikuuta 2011

Työmaa-aikaiset portaat toiseen kerrokseen

Viikon aikana on myös rakennettu tukevat puiset portaat toiseen kerrokseen. Hienot niistä tuli.


Sunnuntaina yritämme ehtiä Myyrmäki-halliin Rakenna & remontoi -messuille. Siellä on tarkoitus tavata Hovinikkarit Oy:n myyjä, jolta olemme viime vuoden puolella saaneet alustavan tarjouksen portaista. Tavoitteena on tarkistaa, että tarjous on edelleen kurantti ja että se vastaa haluamaamme. Tämän tarjouksen pohjalta kilpilutetaan vielä 2-3 muuta rapputoimittajaa ennen lopullista valintaa. Tai siis Jämerän palkkaama sisätyöurakoitsija kilpailuttanee meidän puolesta.

Alkuperäisessä Jämerän kanssa tehdyssä avaimet käteen -sopimuksessa  on sovittu männystä valmistetuista reisilankkuportaista. Sopimuksessa kaide on tavallinen puinen pinnakaide, mutta mielestäni lasikaide olisi taloomme kuitenkin sopivampi. Lasikaide antaisi luonnonvalon virrata vapaasti läpi huoneiston, mikä oli tärkeä lähtökohta talomme suunnittelussa. Alustavan hintaselvityksen pohjalta puisen pinnakaiteen ja lasikaiteen hintaerotus on noin 1 500 euroa ja tämän erotuksen joutuisimme maksamaan Jämerälle. Tuolla hintaerotuksella pilarit olisivat puiset metallin sijasta ja tämä olisi mielestäni hyväksyttävissä oleva kompromissi, jolla kuitenkin säästämme pitkän pennin.


Lasikaide puisilla pilareilla. Parkettimme on kuvan parkettia hieman tummempi. Puupilarit maalattaisiin valkoiseksi.


Kuvan portaaseen verrattuna reisilankut ja puiset pilarit olisivat maalattu valkoiseksi. Askelmat olisivat lakattu samaan tummaan sävyyn kuin parketti.

Lasikaide teräspilareilla - olisihan tämä tyylikkäämmän näköinen mutta aika kalliiksi menisi...
Kolme viimeistä kuvaa ovat Hovinikkarin kotisivuilta.

3 kommenttia:

 1. Kyllähän lasi antaa hienosti valoa ja on modernin näköinen. Itse jouduttiin kuitenkin hylkäämään lasivaihtoehto. Lapsiperheessä ongelmana on "lähmäjäljet" jotka noissa lasipinnoissa tuppaa näkymään :)
  Meillä portaiden pääkriteeri on (ja oli) se että ne ei narise, ulkonäköön liittyviä ratkaisuja etsitään vieläkin.

  VastaaPoista
 2. Meille tuli portaat hovinikkareilta ja toimitus meni juuri kuten oli luvattu.
  Komeat portaat on!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin ollaan näillä näkymin päätymässä Hovinikkareihin. Paras tarjous tuli heiltä ja ulkonäkökin miellytti silmää. Meille tulee juuri alimman kuvan kaltainen lasikaide-teräs yhdistelmä :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!