torstai 23. joulukuuta 2010

Tässä ikkunat - tai puolet niistä

Tiistaina ikkuna-asennus jäi hieman keskeneräiseksi erinäisitä syistä, katso aiempi blogikirjoitukseni. Tänään pääsin tontille käymään tarkistamaan tulosta.

Asentamatta on vielä kolme suippoikkunaa, ruokailutilaan ja olohuoneen isot ikkunat sekä ovi-ikkunayhdistelmät isommassa makuuhuoneessa sekä ulko-oven kohdalla. Lämmitystä emme vielä saa päälle, koska yli puolet aukoista on vielä tukkimatta. Ovien ja isojen ikkunoiden asennusaikataulusta ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Tällä puolella kolme suippoikkuna neljästä on asennettu. Oikealle alhaalle tulee teknisen tilan tuplaovi.
Semmoinen pieni ajatusvirhe on kyllä valmiiksi asennettuja sälekaihtimia tilatessani tullut, etten ole täysin huomioinut tuon oikeanpuoleisen yläikkunan sälekaihtimen käyttömukavuutta loppuun. Portaiden kiertosuunnasta johtuen sinne ei mitenkään ylety käsin! No kai sen narun ja kepin sa pidennettyä tai vaihdettua pidempään malliin, joten eiköhän se hoidu.

Talon oikealla puolella on yläkerran pikkuikkunat asennettu kuten myös alakerran wc:n ja pesuhuoneen pikkuikkunat. Ulko-ovi puuttuu vielä ja siksi ei myöskään oven viereen tuleva korkea ja kapea ikkunalasi ole vielä asennettu.
Tältä puolelta sen sijasta puuttuu vielä kaikki ikkunat.ja ovet. Ainoastaan saunaikkuna - tuo pikkuikkuna parvekkeen alla - on asennettu.
Yläkerran pikkumakuuhuoneiden ikkunat ovat asennettu kuten myös alakerran keittiöikkuna. Keittiöikkunan vasemmalta puolelta puuttuu vielä lasinen ovi.
Kävin läpi ikkunoiden kunnon. Nopean katselmuksen jälkeen vain keittiön ikkunakarmista löytyi pientä painautumaa, jossa maalipinta oli rikkoutunut. Tästä täytyy muistaa mainita Jämerälle, joka saa viedä viestiä eteenpäin Domukselle.

Koska pakkasta on sen verran, että jääkukat viihtyvät hyvin ikkunapinnassa, on aika vaikea tarkistaa ikkunapinnan kunto. Se jääköön kevääseen tai ainakin siihen asti, että sisätila on sen verran lämmin, että jääkukat sulavat pois. Saahan niitä ikkunoita vaihdettua myöhemminkin, jos on pakko.

Yläkerrassa yhdessä pikkumakuuhuoneiden ikkunassa sälekaihdin repsottaa ikävästi. Se ei välttämättä ole rikki, mutta sen kunto on tarkistettava myöhemmin. Tarvittaessa se on vaihdettava uuteen.

Näkymä keittiöikkunasta.
Kaiken kaikkiaan on kyllä pakko sanoa, että tuntuu hyvältä saada edes puolet ikkunoista paikoilleen. Tumman harmaat ikkunapuitteet näyttävät hyviltä ulkoapäin katsoessa - ne antavat tiettyä ryhtiä koko talolle. Valkoiset karmit talon sisäpuolella tuntuvat yleellisiltä.

Ikkunakehyksen leveys on 16 tai oliko se 17 cm ja asennussyvyys on 10 cm seinän ulkopinnasta mitattuna. Näin ollen sisäpuolelle jää mukavan iso, yli 20 cm leveä smyygi, jota voi hyödyntää kukille, kynttilöille tai jollekin muulle pienelle koristeelle. Hienoa tästä vielä tulee! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!