keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Viikko on vierähtänyt...

...eikä ole paljon uutta raportoitavaa.

Viime viikon lopulla sovittiin arkkitehdin kanssa tehtävistä julkisivun muutoksista sekä talon sijoituksesta tontilla. Näitä piirustuksia nyt odotellaan. Toivomme, että saisimme ne vielä tällä viikolla, mutta taitaa valitettavasti mennä ensi viikkoon. Uusissa julkisivupiirustuksissa suurimmat muutokset koskevat seinen puisia kevennyksiä, jotka otetaan pois, sekä ikkunapintoja, joita on pienennetty ja osa poistettu. Varsinkin ikkunapintojen muutoksia jännään vähän. Toivottavasti talo on edelleen yhtä hyvän näköinen...

Tulevista muutoksista ja myöhästymisistä johtuen Jämerä on pysäyttänyt talomme rakennesuunnittelun ja myös tavarantoimitusaikataulu on pistetty poikki. Tästäkin syystä toivomme, että saamme uudet rakennuslupapiirustukset nopeasti sisään kaupungille käsiteltäväksi, koska jokainen hetki, kun projektin aloitus myöhästyy maksanemme sakkoja Jämerälle. Onpa muuten masentavaa, kun talonrakennusbudjettia menee sakkojen maksamiseen...

Vantaan kaupungin palauutteen pohjalta selvittelin vielä kerran Vantaan Energian kanssa korkeajännitejohdon suoja-aluetta ja sitä, mihin talon saa sijoittaa johtoon ja suoja-alueeseen nähden. Selvisi, että suojavyöhyke, johon ei saa rakentaa, on 8 metriä johdon keskipisteestä. Sen sijaan ilmeni, että seuravaa 10 metrin suojavyöhyke on täysin rakennettavissa. Tämä, johdosta kauempana oleva suojavyöhyke määrittelee vain kasvillisuuden (kätännössä puiden) korkeuden. Lähimmäs johtoa kasvillisuuden korkeus saa olla 10 metriä korkea, ja loitompana peräti 20 metriä. Sinänsä hyvä, että lisäselvitystarve tuli esille, koska nyt selvisi, että saammekin rakentaa talomme ihan normaalisti 4 metriä appivanhempien tontin rajasta.

Viimeisenä raportoitavana asiana voin vielä kertoa, että pääsuunnittelijamme vaihtuu jälleen kerran. Hämevaara, joka on nyt ilmeisesti niiiiiiin arvokasta ja tarkoin varjeltua asuinaluetta, vaatii A-luokan suunnittelijat - myös pääsuunnittelijan. Vastaavana mestari jatkaa onneksi samana henkilö. Pääsuunnitteljiamuutoksesta on jo ilmoitettu kaupungille epävirallisesti, ja viralliset asiakirjat toimitetaan yhdessä uusien lupapiirustuksien kanssa.

Mielenkiintoinen seikka muuten on vielä se, ettei tarvitse täyttää uutta lupahakemusta eikä kuulla naapureita uudemman kerran vaikka julkkarit ja talon sijainti tontilla muuttuukin. Tämän tiedon sain kaupungin rakennuslupakäsittelijältämme, kun asiaa tiedustelin viime viikolla.

3 kommenttia:

 1. Kurjia vastoinkäymisiä teillä :( toivotaan, että saatte pian uudet piirrustukset ja pääsette pian jatkamaan projektia.

  Tuosta talon siirtämisestä. Me kanssa ihan tässä viime metreillä vielä käännettiin taloa tontilla ja hämmästyin suuresti, kun selvisi ettei uusia naapurin kuulemisia tarvita. No hyvä niin, selvittiimpä vähemmällä vaivalla.

  VastaaPoista
 2. Heräsi mieleen tietääkö suunnitelmien piirtäjä että te maksatte sakkomaksuja niin kauan kun asiaa ei saada etenemään? Jos olisi oikein mukava suunnittelia niin hän saattaisi pistää asioihin vähän vauhtia ja jouduttaa tekoa. Okei olen ikuinen optimisti ihmisten hyvyydestä, mutta ainahan voisi kokeilla jos se hieman jouduttaisi asioita. Toivottavasti homma lähtee nyt etenemään reipaasti eteenpäin jotta sakkojen maksu olisi hyvin vähäistä.

  VastaaPoista
 3. Heippa! Hommaa on nyt jokseenkin selvitelty. Yritämme piirtäjän kanssa mahdollisen nopeaan aikatauluun sekä päsemään yhteisymmärrykseen kuluista Jämerän kanssa. Eiköhän elämä vielä voita :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!