lauantai 17. lokakuuta 2009

Pohjatutkimus

Eilen tehtiin tontilla pohjatutkimus Uudenmaan Pohjatutkimus Oy:n toimesta. Nopea oli myös palvelu, koska saimme 20-sivuisen raportin jo tänään.

Raportin sisältö on kuitenkin aika vaikeasti ymmärtteävää maallikolle - toivottavasti saamme siihen "tulkkausapua" tiistaina, kun tapaamme Jämera-talojen edustajan ja arkkitehdin kanssa.

Jokunen otos raportista:
  • Maanpinnan korkeus rakennuspaikalla on n.+21,4…+21,5.
  • Pintahumuskerroksen alla on savikerros, jonka paksuus on noin 3 m-7 m. Savikerroksen paksuus kasvaa länteen ja samalla konsistenssi muuttuu erittäin pehmeäksi. Alimmaisena on moreenikerros. Kairaukset ovat päättyneet tiiviiseen maakerrokseen, kiveen, lohkareeseen tai kallioon 5,3 m-11,9 m maanpinnasta.
  • Rakennus ehdotetaan perustettavaksi tukipaalujen sekä kantavan alapohjan varaan.
  • Perustusrakenteet tulee salaojittaa.
  • Ulkoiset putkijohdot ehdotetaan perustettavaksi sora- tai murskearinalle.
  • Alueen maanpinnat tulee säilyttää ennallaan, koska perusmaan kuormittaminen esim. täytöillä aiheuttaa savikerroksen kokoonpuristumista ja maanvaraisten rakenteiden painumista.

Jos tulkitsin raporttia lainkaan oikein emme siis voi rakentaa maanalaista kellarikerrosta emmekä voi muuttaa tontin korkeustasoa esim. maantäytöllä naapuritalon tontin korkeudelle.

Tiistaina meillä on siis ensimmäinen varsinainen suunnittelupalaveri arkkitehdin kanssa. Tiistaina käymme myös pankissa sopimassa lainaehdoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!